Elon Musk till hätsk motattack: ”Karma är en bitch” (2024)

Fem skäl att starta kostnadsfritt AB i höst

Elon Musk till hätsk motattack: ”Karma är en bitch” (1)

När semestern ersätts av vardag är det många som drömmer om möjligheten att styra över sin egen tid, sin lön och sitt arbete. Den automatiserade bokföringstjänsten Wint har hjälpt över tusen företagare att komma igång med sitt företagande. Här delar de med sig av 5 skäl till varför du borde låta dem hjälpa dig till hösten.

Många drömmer om att starta eget bolag, men allt för många faller på målsnöret när de inser hur mycket administration som krävs – både för att komma igång och för att driva sitt nya AB. Nathalie Björnman, Product Area Manager på den automatiserade bokföringstjänsten Wint, berättar:

– De flesta som startar bolag vill inte lägga tid på administration och bolagsregistrering. Man vill planera sin nya verksamhet eller hitta sina första kunder. Då är alternativet ofta att köpa ett så kallat lagerbolag, det vill säga att ta över ett redan registrerat aktiebolag, men det kan kosta upp till 10 000 kr i avgifter, utöver de 25 000 kr man behöver i aktiekapital.

Därför har Wint utformat en tjänst som gör det möjligt att få ett nystartat lagerbolag, inklusive bankkonto, till priset av 0 kr. Nathalie delar med sig av 5 skäl till varför du som har företagardrömmar ska hoppa på det erbjudandet så fort som möjligt.

1. Lagerbolag med Wint – billigaste alternativet

– Uppstarten av ett aktiebolag kan kännas snårig och tidskrävande. Men med Wint slipper du det, dessutom till priset av 0 kronor. Du slipper även tänka på registreringsavgiften hos Bolagsverket och alla andra tillkommande avgifter. Helt klart det billigaste alternativet, säger Nathalie.

Så funkar det att starta bolag med Wint

‍2. Bankkonto och kopplingar Skatteverket är redan klart

– Förutom att du får ett lagerbolag från oss, behöver du inte heller tänka på frågor kring bank- och Skatteverket. Wints lagerbolag är redan kopplade mot ett företagskonto hos SEB och till Skatteverket. Med andra ord, du kan fortsätta fokusera på att komma igång med din business så fort som möjligt, fortsätter Nathalie.

3. Automatisk bokföring med extra allt

– Det här kan vara det bästa av allt. Förutom bolagsregistrering och koppling till bank och Skatteverket, ingår även Wints automatiserade bokföringstjänst. Det innebär att all administration, och nästan all ekonomi, blir automatiserad. Du kan alltså släppa allt som har med bokföring, kvittohantering, deklarationer, bokslu*t med mera att göra och bara fokusera på din nya verksamhet. Wint sköter resten, berättar Nathalie.

4. 25 000 kronor i aktiekapital – det enda du behöver

– För att göra drömmen möjlig behöver du ha ett startkapital på 25 000 kronor. Det är vad det enligt lagen kostar att starta ett aktiebolag. Men det är också allt du behöver för att få ditt lagerbolag. Så snart pengarna är insatta är aktiebolaget ditt och du kan börja fakturera.

5. Startklart bolag från och med nu

– Om du registrerar bolaget själv kan det dröja många veckor från det att du skickat in din ansökan tills dess att registreringen går igenom – men med Wint kan du vara igång direkt.

– Vi har oftast flera lagerbolag redo med bankkonto hos SEB och koppling till Wints bokföringstjänst, så du skulle kunna sätta in 25 000 kr i aktiekapital på kontot idag och vara igång med din business redan imorgon, förklarar Nathalie.

Få extra utdelningsutrymme när du startar bolaget i höst

Nathalie berättar också att det finns ytterligare en stor anledning att starta bolaget i höst. Tiden går snabbt och redan vid årsskiftet kommer en viktig brytgräns för huruvida nya företagare kan tillgodoräkna sig möjligheten att plocka ut en utdelning eller ej.

– En stor fördel med att driva AB är att man kan plocka ut en lågbeskattad utdelning ur bolaget om man gått med positivt resultat. Hur mycket man kan plocka ut till lägre skatt beror dels på bolagets resultat, men också på vilket utdelningsutrymme man har, berättar Nathalie och fortsätter:

– Om du startar ditt bolag nu kommer du att kunna tillgodoräkna dig ett extra utdelningsutrymme på din så kallat K10:a, vilket innebär att du kan plocka ut en större utdelning efter ditt första årsbokslu*t än vad du kan göra om du istället skulle starta ditt AB i januari 2025.

Det kan vara fördelaktigt att starta sitt bolag i tid för hösten. På så sätt minimeras risken för att fastna i att ha ett nästan färdigregistrerat företag i september.

Här kan du läsa mer om hur Wint kan hjälpa dig att starta bolag.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Elon Musk till hätsk motattack: ”Karma är en bitch” (2024)
Top Articles
Best Recipe for Cream Cheese Frosting
Party Favorite Cream Cheese Sausage Balls Recipe
Maricopa County Property Assessor Search
Salons Open Near Me Today
Bolongaro Trevor Backpack
Vacature Ergotherapeut voor de opname- en behandelafdeling Psychosenzorg Brugge; Vzw gezondheidszorg bermhertigheid jesu
Antonym For Proton
Frank 26 Forum
Fifi's Boyfriend Crossword Clue
Midlands Tech Beltline Campus Bookstore
Savage Model 110 Serial Number Lookup
Craigslist Pets Peoria Il
Rivers Edge Online Login Bonus
Learning The Hard Way Chapter 4
Cubilabras
Perse03_
BCLC Launches PROLINE Sportsbook at B.C. Retail Locations
Sm64Ex Coop Mods
Ihub Fnma Message Board
Hope for recovery emerges for a Ukrainian soldier who suffered a severe brain injury 2 years ago
Dr Seuss Star Bellied Sneetches Pdf
Dr. Nicole Arcy Dvm Married To Husband
Fastest Lovakengj Favour
25+ Twitter Header Templates & Design Tips - Venngage
Receive Sms Verification
Runescape Abyssal Beast
Aka.ms/Compliancelock
Craigslist Free Charlottesville Va
인민 을 위해 복무하라 다시보기
Alexandria Van Starrenburg
Panty Note Manga Online
Star Wars Galaxy Of Heroes Forums
Rimworld Prison Break
Jackandjill Pregnant
Whose Address Is Po Box 9040 Coppell Tx 75019
KOBALT K15CS-06AC MANUAL Pdf Download
Drugst0Recowgirl Leaks
Texas Longhorns Soccer Schedule
Centricitykp
Metalico Sharon Pa
Donald Vacanti Obituary
Star Wars Galaxy Of Heroes Webstore
Nz Herald Obituary Notices
Burkes Outlet Credit Card Sign In
Aces Fmc Charting
Best Of Clinton Inc Used Cars
Leslie Pool Supply Simi Valley
Greythr Hexaware Bps
Transportationco.logisticare
Love In Orbit Manga Buddy
Jili Game Cityjili
Black Adam Showtimes Near Grand 18 - Winston-Salem
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5229

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.